SÅ HÄR GÅR TITELMATCHEN TILL

När ni kommer ner till gymmet lämnar du över din kompis till oss. Vi tar han om henne eller honom under drygt en timme. Själv kan du ta det lugnt på åskådarplats. Boxningen sker på södermalm i Stockholm (vi kan även ordna andra lokaler i centrala Stockholm). Brottningen sker i Hammarbyhamnen...
Vi har ett körschema med fasta hållpunkter men vi improviserar och anpassar oss efter varje grupp, för att det ska bli en så lyckad möhippa eller svensexa som möjligt. Här nedanför kommer en något vinklad beskrivning av hur det ser ut i stora drag.

DE FÖRSTA GODA RÅDEN
Ni kommer till lokalen på exakt utsatt tid. En instruktör tar emot i dörren och visar var ni kan hänga av er ytterkläder och väskor. "Offret" får några minuter på sig att byta om och be några sista böner. Instruktören delar ut ett intyg och formulär där ni kan precisera hur matchen ska gå till och exakt vilka skador ni vill att er kompis ska få.
Instruktören förklarar sedan lite kring upp-lägget av timmen och det blir här en del fokusering på första hjälpen samt motståndar-boxarens lynniga humör.
Därefter följer några minuter där er kompis prövar in tandskydd, tar ett sista fotografi samt går igenom vilken hälsningsgest han/hon vill ha till matchpresentationen.

TEKNIKGENOMGÅNG OCH UPPVÄRMNING
Instruktören går igenom de livsviktiga tekniska grunderna. Det är mest för syns skull, eftersom alla vet att 100 procent av kunskaperna i 99,2 procent av fallen ändå kommer att försvinna efter några rejäla hjärnskakningar i första ronden.
Det som är viktigt är att utmanaren får en ordentlig uppvärmning och blir trött redan innan matchen, så att den blir så ojämn som möjligt. Vi brukar köra en rond rephoppning. Vi har därefter en rond med instruktören; "offret" slår serier och kombi-nationer mot mitsarna som instruktören håller upp.

Som avslutning brukar det bli en rond på säckarna och då kan det hända att publiken får vara med och hjälpa till.

Se en video om hur det gick för Andreas Norberg: Klicka här!

"Vandrande Pinnen" mot Paul Nilssen: Klicka här!

Foton från Henkes Titelmatch mot Babacar Kamara hittar du genom att klicka här.

FARVÄL
Har man klarat sig så här långt blir det en kort andhämtningspaus där sekonderna ska utses och huvudskyddet sättas på. Därefter förbereds de sista detaljerna. Alla får ta farväl av "offret" som nu placerats i sin ringhörna, på den så kallade slaktpallen. Lokalen släcks ner så gott det går och rockymusiken börjar dunka i högtalarna.

MATCHEN
In i lokalen kommer då motståndaren indansande. Han har boxarrocken på och huvan långt nerdragen över ansiktet. Han skuggboxar fram till sin ringhörna och frustar oavbrutet genom näsan. Ni hjälper er kompis kvar i ringen genom att hålla fast i hans/hennes ben och armar.
Musiken tonar ut och instruktören presenterar på klassiskt manér de båda kämparna och dagens Titelmatch. De möts i mitten för en sista regelgenomgång och hälsar på varandra. Sekonderna gör ringen fri och gong-gongen klämtar för start av första ronden.

Sen följer tre ronders boxning. Det blir en spännande och ibland roligt tillställning där boxaren inte helt utan fusk, till en början verkar helt överlägsen. Sen händer något oväntat. I sista ronden när allt hopp verkar ute kommer en vändning och "offret" knockar mästaren med ett slag (det luktar uppgjord match lång väg).

EFTERDYNINGARNA
Efter matchen koras vinnaren av domaren och hans/hennes arm sträcks i luften. Världs-mästardiplomet överlämnas högtidligt och er kompis kan nöjd, trött och en aning mör ta emot publikens ovationer. Betalningen sker efteråt då "offret" byter om. Glöm inte att säga till om ni har beställt handskar, t-shirts eller något annan extra-utrustning. Ni får också ett telegram från motståndaren som ni, om ni vill, kan läsa upp på bröllopsmiddagen.

När ni är klara promenerar ni upp för trapporna och ut på söder mot nästa äventyr

 

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

BOKNINGEN
För att förenkla vår administration kan du endast boka Titelmatchen (eller danskurserna) genom kalendern här på hemsidan. Det går alltså inte att göra beställningar över telefon.

VÄNTELISTAN
Om tiden du vill ha redan är bokad och du inte kan någon annan tid, gör en bokning ändå så sätter vi upp er på väntelistan eller försöker hitta ett annat gym där vi kan hålla er Titelmatch. I kalendern så kommer det, förutom den vanliga informationen, att stå "R" för reserv samt vilken turnummer du har (t.ex. BR.R1.XX).

AVBOKNING
Din anmälan är bindande men det kostar dig inget att avboka så länge du gör det i god tid, senast 24 timmar innan arrangemanget. Avboka genom att skicka ett mail till oss.
Efter det så tar vi ut en administrativ avgift på 200 kronor. Vi är dock tacksamma om du meddelar oss förhinder eller ändrade planer så snabbt som möjligt.

AKUTA FÖRHINDER ELLER OM NI INTE DYKER UPP
Skulle din kompis bli sjuk eller få andra relevanta förhinder och ni meddelar oss detta mindre än två timmar innan arrangemanget så krävs intyg från läkare. Om detta kan visas upp så debiteras bara de 200 kronorna i administrativa kostnader, om inte utgår full betalning för de tjänster som du beställde. Uteblir ni utan att meddela oss eller avbokar mindre än två timmar (utan läkarintyg) innan den överenskommna tiden utgår betalning med fullt belopp för de tjänster som du beställt.

FÖRSENING
Om du/ni kommer försent till bokad tid så var god ring oss direkt detta blir uppenbart. Telefonnummer hittar du i mailen från oss samt här på hemsidan (spar det i din telefon).
Skulle ni komma försent utan att ringa och vi inte är kvar på platsen (tidigast 15 minuter efter utsatt tid) så kommer ni att debiteras fullt pris på de tjänster ni beställt.
Kommer ni försent så tar vi oss rätten att korta arrangemanget så att den bestämda tidsramen hålls; det kan ju komma en grupp direkt efter er. Priset blir dock det samma.

PRAKTISKA FRÅGOR (PÅ PLATS)

GRUPPTRÄNING FÖRE FIGHTEN
Vill flera personer vara med och träna innan matchen så funkar det utmärkt. Vi lägger till en kvart på hela arrangemanget och kör ett träningspass med alla som vill i runt 45 minuter. Deltagarna får lära sig de tekniska grunderna och köra parövningar mot varandra. Det är garanterat ofarligt och alla kan deltaga efter sina förutsättningar. Mer info under avdelningen "Prislista".

INTE 100% ALLVAR!
Att boxa eller brottas på sin svensexa eller möhippa ska vara roligt, för alla. Det ska inte vara en match på liv och död, även om vi låtsas det och skrämmer upp "offret" en aning inför matchen. Det är både vår och din uppgift som kompis att hitta en bra balans mellan skoj och allvar.
Det är i de flesta fall helt i sin ordning om "offret" har tränat eller tävlat i kampsport. Föregående stycke gäller även i detta fall. Men vi kräver att du informerar om detta, samt om han eller hon har varit eller är elitidrottare i någon sport, när du gör din bokning. Detta för att vi ska kunna hitta en lämplig motståndare och förbereda matchen på bästa sätt. Blir matchen allt för tuff och hård kommer vår domare att först lugna ner känslorna. Funkar inte detta förbehåller vi oss rätten att avbryta kampen.
Redan nu kan vi meddela att andra ur ditt sällskap inte kommer att kunna boxas eller brottas mot boxaren/brottaren. Förutsatt att ni inte bokat detta i förväg.
Det är dock rejält jobbigt fysiskt och "offret" kommer att vara riktigt mör efter både träningen och matchen. Dessutom så kan matchen innebära en viss osäkerhet och nervo-sitet, vilket i sig är utmattande.

SKADERISKER
Skaderisken är mycket liten och Titelmatchen bör passa alla som är friska och kan syssla med
normal motionsidrott.
Om det, mot alla odds, skulle inträffa en skada av något slag kan vi (Allemanssport) inte ansvara för detta. Deltagande i Matchen är frivilligt och sker helt på egen risk. Vi förutsätter att den eller de som är med är fullt friska och inte haft hjärt-, rygg- nackskador eller andra tidigare skador/problem som kan inverka negativt vid deltagande i Titelmatchen. Se även avsnittet om "Gravida"

ALKOHOL
Med en högre promillehalt i blodet försvinner i vissa fall en del förnuft. Därför vill vi att ni, innan arrangemanget, är restriktiva med alkoholen för den som ska boxas. Det blir en mer lyckad tillställning för alla parter om "offret" är nykter. Tro oss, vi vet. Det är en privat tillställning och bara ni befinner er i lokalen. Vill ni andra skåla i champagne eller ta en pilsner så funkar det alltså bra för oss.
Vill ni kan vi rekommendera ett antal krogar inte långt från lokalen, där du och dina vänner kan få "boxarpriser".

MAT
Det går inte att ha picknick i eller att ta med sig egen mat till gymmen. Vi ber er respektera detta. Om ni vill kan vi rekommendera bra restauranger i närheten.

GRAVIDA
Det går att boxas och brottas även om man är gravid. Om din kompis är havande är det viktigt att du meddelar oss detta via mail samt även till instruktören när ni kommer till gymmet (som en extra påminnelse). Vi tar det då extra fint och försiktigt. Se även det gällande avsnittet "Skaderisker".

SPÄDBARN
Det går bra att ta med bebisar till Titelmatchen. Vi kan dock spela hög musik precis före själva matchen. Var beredd på detta.

BETALNING
Betalning sker kontant efter matchen. Vi tar inte kort. Du kan dock betala i förskott, via postgiro.

ANDRA ARRANGEMANG
Vill du ha privat- eller företagsträningar i boxning, capoeira, kendo eller tyngdlyftning. Kolla in Allemanssports hemsida: www.allemanssport.se

KVARGLÖMDA KLÄDER
Vi kan inte ansvara för kvarglömda kläder eller andra tillhörigheter. Däremot kommer vi att lägga undan det vi hittar och förvara det under en veckas tid. Därefter kommer sakerna obönhörligen att kastas i soporna. Ring eller maila oss direkt om något saknas!

KLÄDSEL OCH ÖVRIG UTRUSTNING
Deltagaren behöver ha med sig ombyte. Det funkar bra med vanliga träningskläder och gymnastikskor. Extra strumpor och under-kläder är inte heller fel eftersom de flesta blir helt genomsvettiga efter en dryg timme hos oss. Det kan också vara bra att ta med en handduk så att "offret" kan duscha efteråt.
Smycken och ringar måste tas av under träningen och matchen eftersom de kan gå sönder eller ge upphov till allehanda skador.
Vill ni kan ni hyra kläder av oss.

Vi har fräcka boxarshorts i satin, en klassisk boxarrock, boxarskor, brottartrikåer och liknande. Det kostar lite extra men ger den där lilla extra stjärnglansen kring matchen.

KVITTO
Vill du ha ett skrivet kvitto går det bra. Säg bara till funktionären så skriver han/hon ut ett till dig. Det måste dock stå i offrets namn (av momsskäl). Vill ni skriva kvittot på annat än enskild firma eller privatperson tillkommer ytterligare ca 19 procent i moms.